بیزینس پلن چیست؟

بیزینس پلن یک سند کتبی است که معمولا به عنوان طرحی جهت پیشرفت کسب و کار شناخته می‌شود. همانطور که می‌دانید، هر کسب و کاری اهدافی دارد که برای دستیابی به آن‌ها از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند. حال برای رسیدن به این اهداف باید یک نقشه راه و برنامه ریزی دقیقی وجود داشته باشد تا بتوان با عمل به استراتژی‌های برنامه‌ریزی شده مسیر موفقیت را طی کرد. حال امروزه کسب و کارها برای اینکه بتوانند طبق برنامه ریزی‌های دقیق و از پیش تعیین شده، جهت رسیدن به اهداف خود گام بردارند، از ابزاری به نام طرح کسب و کار استفاده می‌کنند. طرح کسب و کار سندی است که در آن اهداف یک کسب و کار و استراتژ‌ی‌های مورد نیاز برای دستیابی به آن‌ها ذکر می‌گردد.

 در این سند بیان می‌شود که یک کسب و کار در چه موقعیتی قرار دارد و می‌خواهد به چه اهدافی دست یابد. سپس برنامه‌ریزی‌هایی برای دستیابی به آن‌ها ذکر می‌شود، تا همه کارکنان کسب و کار طبق آن‌ها عمل کنند‌. حال شاید برایتان سوال شود که بیزینس پلن دقیقاً چه کاربردی دارد؟ که پاسخ ساده است. این سند تجاری می‌تواند یاری کننده مدیران کسب و کار جهت دستیابی به اهداف مورد نظر باشد. مدیران همواره این سند را برسی کرده و مرحله به مرحله طبق آن پیش می‌روند تا بتوانند به اهداف و منافع خود دست یابند.

علاوه بر این طرح کسب و کار برای جذب سرمایه گذار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاهی یک کسب و کار به علت‌های مختلفی سرمایه کافی در اختیار ندارد، اما اهداف بزرگ و ارزشمندی را دنبال می‌کند. در این صورت می‌تواند با ارائه بیزینس پلن خود اقدام به جذب سرمایه گذار کند. سرمایه گذاران طرح کسب و کار را مشاهده نموده و در صورتی  که اهداف آن را تایید کنند، به عنوان شریک در کسب و کار مورد نظر سرمایه گذاری می‌کنند‌.

ویژگی‌های یک بیزینس پلن عالی

هر سازمانی قطعا برای پیشرفت خود، نیاز به طراحی و استفاده از یک طرح کسب و کار خواهد داشت. اما طرح کسب و کار می‌بایست دارای برخی ویژگی‌ها باشد، تا استفاده  از آن نتایج بهتری را در بر گیرد. در زیر مهم‌ترین ویژگی‌های یک طرح کسب و کار عالی را نام برده‌ایم:

ویژگی‌های یک بیزینس پلن
  • کوتاه و مختصر بودن

یک طرح‌ کسب و کار در درجه اول باید بسیار کوتاه و مختصر باشد. معمولا سرمایه گذاران نمی‌توانند یک طرح کسب و کار را طولانی را مطالعه کنند و برایشان حوصله سر بر و کلافه کننده خواهد بود. به همین دلیل اگر می‌خواهید بیزینس پلن کسب و کارتان خوانده شود، حتما  آن را کوتاه بنویسید. علاوه  بر این ممکن است در مسیر رسیدن به هدف نیاز باشد که طرح کسب و کارتان  را اصلاح کنید. در این صورت اگر طرح  کسب و کار کوتاه باشد، اصلاح آن ساده‌تر است.

  • ساده و قابل درک بودن

یک طرح و کسب و کار باید بسیار ساده و قابل درک نوشته شود. یعنی همه افراد باید با خواندن آن متوجه اهداف کسب و کارتان شوند. توجه داشته باشید که همه سرمایه گذاران و مخاطبان دانش درک کسب و کارتان را ندارند، پس حتما طرح کسب و کار خود را ساده و قابل درک برای همه طراحی کنید.

  • متمایز بودن

متمایز بودن نیز از دیگر ویژگی‌های یک بیزینس پلن عالی محسوب می‌شود. شما باید رقبایتان را شناسایی  کنید و طرح کسب و کارتان را بسیار متمایز تر از آن‌ها طراحی کنید. این وجه تمایز باعث می‌شود، که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شوید.

برای مدیریت کسب و کار و پیشرفت خود کلیک نمایید.

مزایای استفاده از بیزینس پلن برای کسب و کارها

استفاده از طرح کسب و کار امروزه بسیار باب شده است و همه سازمان‌ها از این ابزار برای رشد و ترقی خود استفاده می‌کنند. این به این دلیل است که استفاده از این سند تجاری می‌تواند مزایای فراوانی را برای تمامی کسب و کارها به همراه داشته باشد. در زیر مهم‌ترین مزایای استفاده از طرح کسب و کار را نام برده‌ایم:

1

جلوگیری از
اتلاف وقت

2

جلوگیری از
هدر رفت هزینه‌ها

3

رسیدن به اهداف
در مدت زمانی کوتاه

4

جذب مشتریان بیشتر
و کسب درآمد بالاتر

جلوگیری از اتلاف وقت

بی شک اولین مزیت استفاده از طرح کسب و کار، می‌تواند جلوگیری از اتلاف وقت باشد. وقتی شما از قبل بدانید که باید به کدام یک از امور بپردازید و وقتتان را صرف چه کاری کنید، قطعا از تلف شدن تایم خود جلوگیری خواهید نمود.

جلوگیری از هدر رفت هزینه‌ها

وقتی شما با استفاده از بیزینس پلن دقیق و با برنامه ریزی پیش بروید، امکان بروز خطا کاهش می‌یابد. در نتیجه از هدر رفت هزینه به علت بروز خطا در پیشبرد امور، جلوگیری به عمل می‌آید.

رسیدن به اهداف در مدت زمانی کوتاه

قطعا مهم‌ترین مزیت استفاده از طرح کسب و کار، رسیدن به اهداف در مدت زمانی کوتاه تر می‌باشد. وقتی شما با توجه به برنامه ریزی‌های ذکر شده در طرح کسب و کار، گام بردارید قطعا در مدت زمان کوتاه‌تری به اهدافتان دست خواهید یافت.

جذب مشتریان بیشتر و کسب درآمد بالاتر

دیگر مزیتی که استفاده از طرح کسب و کار می‌تواند برایتان به همراه داشته باشد، جذب مشتریان بیشتر است. معمولا در این سند تجاری استراتژی‌هایی برای جذب مشتری تدوین می‌شود. در نتیجه با عمل به آن‌ها می‌توانید مشتریان زیادی جذب نموده و با استفاده از بیزینس پلن درآمد خود را چندین برابر کنید.

مراحل طراحی و تدوین بیزینس پلن کسب و کار

تدوین طرح کسب و کار به هیچ عنوان کار دشواری نبوده و تنها در چند مرحله قابل انجام خواهد بود. این مراحل بسیار ساده هستند، در نتیجه در مدت زمان کمی می‌توان این ابزار را طراحی کرد. در زیر مراحل تدوین طرح کسب و کار را نام برده‌ایم:

مراحل طراحی و تدوین بیزینس پلن کسب و کار
  • خلاصه نویسی اجرایی

در ابتدا باید در طرح کسب و کار یک‌ خلاصه اجرایی بنویسید. خلاصه نویسی اجرایی شامل مواردی مثل وضعیت مالی فعلی، مفهوم کسب و کار، برنامه بازاریابی است.

  • شرح کسب و کار

در این بخش باید شرح دهید که کسب و کار شما دقیقا چه مفهومی دارد و می‌خواهید چه اقداماتی را انجام دهید.

  • استراتژی‌های بازار

در این مرحله از طراحی بیزینس پلن باید شرح دهید که مشتریانتان چه کسانی هستند، و در کدام بازارها می‌توانید آن‌ها را جستجو کنید. برای نوشتن این بخش باید بازار را تحلیل کنید.

  • تجزیه و تحلیل رقابتی

حال باید رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید. یعنی باید در طرح کسب و کارتان بنویسید که رقبایتان دقیقا چه کسانی هستند و چه نقاط ضعف و قوتی نسبت به شما دارند.

  • طراحی و برنامه ریزی

در این مرحله باید برنامه خود و راه های رسیدن به اهدافتان را به طور کامل شرح دهید. در این مرحله باید برای بازاریابی، جذب مشتری، استراتژی‌هایی را تدوین کنید.

  • برنامه مالی

حال نوبت به شرح برنامه مالی کسب و کار می‌رسد. باید بیان کنید که می‌خواهید به چه درآمدی دست یابید، و هزینه‌هایتان را چگونه تامین کنید.

  • انجام عملیات و مدیریت طرح

انجام عملیات آخرین مرحله از طراحی بیزینس پلن  می‌باشد. در این مرحله باید برنامه ریزی‌های خود را اجرا نموده و به آن‌ها عمل نمایید. سپس باید اجرای خود را مدیریت کنید.

5

نکات طلایی در خصوص طراحی بیزینس پلن

تدوین طرح کسب و کار دشواری نیست، اما در حین طراحی آن باید برخی نکات طلایی و مهم را مد نظر قرار داد. این نکات به شما کمک می‌کنند تا طرح کسب و کارتان را به بهترین شکل طراحی کنید و از بروز هرگونه خطا نیز جلوگیری نمایید. در زیر این‌ نکات طلایی را شرح داده‌ایم:

  • داشتن اهداف بزرگ

شما باید در تعیین اهدافتان بسیار بلندپرواز و شجاعانه عمل کنید. سعی کنید بزرگترین اهداف را در این نوع سند، برای کسب و کارتان در نظر بگیرید. هرچقدر که هدف بزرگتر باشد، احتمال جذب سرمایه گذار بالاتر است.

  • شناخت مخاطب

شما باید مخاطبین و بازار هدف خود را به خوبی شناسایی کنید، تا بتوانید به راحتی آن‌ها را جذب کنید. اگر موفق به شناسایی مخاطبان خود نشوید،  ممکن است در انجام برنامه‌های بازاریابی ذکر شده در بیزینس پلن، با شکست مواجه شوید.

  • ارائه ایده‌های خلاقانه

از دیگر نکته‌هایی که در طراحی بیزینس پلن باید به آن توجه کنید، ارائه ایده‌های خلاقانه است. شما باید ایده‌های جدیدی را ارائه دهید و به این ترتیب یک وجه تمایز عالی برای کسب و کارتان ایجاد کنید.

  • تعیین میران هزینه مورد نیاز

در حین تدوین طرح کسب و کار باید حتما میزان هزینه‌های مورد نیازتان را نیز تعیین کنید. با این ‌کار می‌توانید سرمایه گذاران مناسب تری را برای کسب و کار خود جذب کنید. به این دلیل که سرمایه گذار باید در حین خواندن بیزینس پلن‌ شما سریعا متوجه شود که شما به چه مقدار بودجه‌ای، برای دستیابی به اهدافتان نیاز دارید.

  • دریافت مشاوره

تدوین طرح کسب و کار با وجود اینکه یک‌ امر ساده است، تخصصی بوده و نیاز به دریافت مشاوره دارد. در این زمینه می‌توانید از مشاوران بازاریابی مشاوره دریافت نمایید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین طرح را برای کسب و کارتان تدوین‌ کنید.

اصلی‌ترین تفاوت‌های بیزینس پلن و بیزینس مدل

بیزینس مدل قطعا نامی آشنا برای افرادی است، که به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی نموده‌اند.‌ بیزینس مدل نیز یک نقشه راه برای کسب و کارها است که‌ آن‌‌ها را در مسیر موفقیت قرار می‌دهد. بیزینس مدل و طرح کسب و کار شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. به همین‌ علت معمولا باهم اشتباه گرفته می‌شوند. البته این مسئله دور از ذهن نیز نبوده و این دو کاملا با یکدیگر مرتبط هستند. اما طرح محتوا و بیزینس پلن یکی نبوده و تفاوت‌های مهمی نیز با یکدیگر دارند. اصلی ترین تفاوت این دو ابزار میزان جزئیات آن‌ها است.‌ بیزینس مدل برای پایه ریزی و فرم دهی به یک کسب و کار طراحی می‌شود.

یعنی می‌توان از آن به عنوان نقشه راه استفاده کرد. اما تنها هدف طراحی بیزینس پلن پایه ریزی و مشخص کردن نقشه راه یک کسب و کار نیست. طرح کسب و کار کاربردهای متفاوتی دارد. از این سند برای استخدام نیرو، جذب سرمایه گذار، تدوین استراتژی نیز استفاده می‌شود. یعنی بیزینس مدل یک نقشه بسیار جزئی است، اما طرح کسب و کار با جزئیات بسیار بیشتری تدوین می‌شود. معمولا بیزینس مدل به شاهرگ و پلن به بدنه کسب و کار تشبیه می‌شود. به همین علت یک بیزینس مدل عمدتا در یک صفحه خلاصه می‌شود. اما یک بیزینس پلن را می‌توان در صد صفحه نیز پیاده سازی کرد.

برای کسب ازاطلاعات بیشتر درخصوص طراحی و تدوین بیزینس پلن و همچنین پیاده سازی آن با مجموعه بیزینس کوچینگ نعمتی همین الان تماس بگیرید.

نقش بیزینس پلن در استخدام نیروی کار

همه کسب و کارها قطعا برای پیشبرد امور خود نیاز به نیروی کار متخصص و با تجربه خواهند داشت. حال هر سازمان یا شرکتی می‌تواند با انتشار یک آگهی ساده، نیروی کار مورد نیاز خود را جذب کند. حال سوالی که وجود دارد، این است  که طرح کسب و کار چه نقشی در استخدام نیرو دارد؟ طرح کسب و کار می‌تواند در استخدام یک نیروی متخصص بسیار تاثیرگذار باشد. طرح کسب و کار اهداف یک بیزینس را به طور کامل شرح می‌دهد.

حال نیروی متخصص با خواندن آن‌ها متوجه می شود که آن کسب و‌ کار دقیقا به چه نیرویی و برای انجام چه نوع اموری نیاز دارد. در نتیجه بیزینس پلن به کسب و کارها کمک می‌کند تا سریعتر نیروی متخصص مورد نظر خود را استخدام کنند. علاوه بر این طرح کسب و کار در همان ابتدا نیروها را از اهداف بیزینس مورد نظر مطلع می‌سازد.

تعرفه خدمات طراحی و تدوین بیزینس پلن

تدوین بیزینس پلن
پکیج CIP
39.800.000 تومان
  • عارضه‌یابی سازمانی
تدوین بیزینس پلن
پکیج VIP
49.800.000 تومان
  • عارضه‌یابی سازمانی
  • تعیین اهداف
تدوین بیزینس پلن
پکیج VVIP
69.800.000 تومان
  • عارضه‌یابی سازمانی
  • تعیین اهداف
  • تدوین استراتژی تبلیغات