الگوریتم های سئو

سئو چیست؟

سئو(SEO) چیست و چه کاربردی دارد؟

کلمه سئو (SEO)ریشه در عبارت Eearch Engine Optimization دارد، که از معادل بهینه سازی موتور جستجو نیز برای آن استفاده می شود؛ اما با گذشت زمان و در زمان حال کلمه سئو با تغییر در مفهوم مواجه شد و به search experience optimization تغییر یافته است که آن را می توان معادل و مترادف عبارت بهینه سازی تجربه کاربر از جستجو تعریف کرد.

تعاریف دیگر سئو

  • سئو به بهبود و ارتقای سطح رویت و ارتباط سایت ها در نتایج مرتبط با جستجوهای طبیعی کاربران که موجب رسیدن به رتبه بالا میشود، کمک می کند؛ بنابراین سئو یک روش کاملا مفید و کاربردی بوده، نه یک روش غیر اخلاقی جهت فریب و یا دستکاری موتورهای جستجو.
  • مجموعه ای از فعالیت ها و کارهایی که برای طراحی سایت ، تعیین یک استراتژی مناسب محتوا و همچنین تولید محتوا برای سایت انجام می شود تا حداکثر تعداد بازدید کنندگان به سایت جذب شده و جایگاه بالاتر و بهتری را در لیست نتایج گوگل کسب کنیم.

برای رتبه بندی سایت، الگوریتم گوگل بیش از 200 معیار دارد که البته پیروی از این الگوریتم ها و همچنین یک سری از اصول که تحت عنوان اصول سئو شناخته می شوند برای یافتن یک رتبه خوب در لیست نتایج گوگل از الزامات است.

سئو از چه زمانی شروع به جان گرفتن کرد؟

اولین قدم ها در سال 1995 توسط یاهو وب برداشته شد و نخستین اصول اولیه سئو راه اندازی شد.
در سال 2000 که یاهو همچنان از الگوریتم آلتاویستا استفاده می کرد تصمیم به ترک آن گرفت و به پیروی از الگوریتم گوگل روی آورد. رویت رتبه صفحات وب سایت ها نیز در سال 2001 از طریق منوی ابزار نشان داده شد و در سال 2005 نیز یک الگوریتم جدید با اسم تگ no follow ارائه شد.
حدود چهارسال بعد پارامتر کافئین به عنوان نقش اصلی در سئو معرفی شد که هدف آن افزایش سرعت بود. بعد از آن نیز پارامتر موثر پاندا در سال 2011 و پارامتر پنگوئن در سال 2012 ایجاد شد که منجر به حذف و جریمه بسیاری از سایت ها از نتایج جستجو ها شد؛ همچنین در این سال EMD (تطابق دقیق با دامنه) و بسته اجرایی به پارامترهای سئو اضافه شد.

هدف از سئو یک سایت چیست؟

سئوی یک سایت می تواند هدفی چون درآمدزایی که اصلی ترین هدف سئو نیز است، داشته باشد؛ چرا که همه هدف ها به نوعی در خدمت کسب درآمد از سایت می باشند، ایجاد محتوای آموزش یا سرگرمی به دلیل درخواست کاربران، آگاه کردن افراد از برندی که سعی بر شناساندن آن دارید نیز از دیگر اهداف سئو بوده. سئو سایت ممکن است زمان زیادی از ما بگیرد اما اینکار به جهت آن که موجب بالا رفتن بازدید سایت می شود ارزش صرف زمان را دارد.

سئو چیست و اهداف سئو آن

تصویر1- اهداف سئو

منظور از crawling، indexing در سئو چیست؟

Crawling

بازدید گوگل از وبسایت شما توسط یک به اصطلاح ربات خزنده گوگل انجام می پذیرد.
Crawling ببه معنای دنبال کردن یک مسیر می باشد اما وقتی این معنا و مفهوم پا به دنیای سئو می گذارد معنای خود را به دنبال کردن لینک ها تغییر می دهد.
این ربات اگر بخواهد سایتی را مورد بررسی قرار دهد تنها صفحات سایت شما را بررسی نمی کند؛ بلکه تمامی صفحاتی که به سایت شما لینک شده اند نیز در این بررسی حضور دارند.
پس نقشه های گوگل از این باب که دربرگیرنده کلیه لینک های موجود در سایت ما و وبلاگ ها می باشند کاربردی و مهم هستند.

Indexing

Indexing پس از پایان فعالیت ربات خزنده، نتیجه های به دست آمده بر روی شاخص های گوگل قرار می گیرد. شاخص گذاری یکی از استراتژی های بازاریابی بر مبنای وب است .
ایندکس را می توان به عنوان دیتابیس محتوایی که جستجو شده است، دانست؛ که ارزش نمایش داده شدن را دارد.

سئو درون صفحه (On Page SEO):

سئو درون صفحه هر عملی که در داخل صفحه خود برای بهبود رتبه خود در صفحه نتایج گوگل انجام می دهید را شامل می شود. هر گونه تغییر در محتوای سایت هم مثبت و هم منفی بر روی رتبه شما در نتایج نمایش داده شده به کاربر تاثیرگذار خواهد بود.

سئو بیرون صفحه (Off Page SEO):

سئو بیرون صفحه را می توان روشی بر عکس سئو درون صفحه به حساب آورد چرا که این روش شامل تمام روش هایی است که شما خارج از سایت برای ارتقای پیج انجام می دهید. در این روش شما به دنبال بهینه سازی موتور جستجو در جایی خارج از سایت و صفحه خود هستید. سئو خارج از صفحه را می توان روشی نامحدود به حساب آورد.

 موفقیت سایت از طریق سئو

تصویر2- موفقیت سایت از طریق سئو

سئو کلاه سفید (white hat SEO):

این روش سئو سایت که توسط خود گوگل تایید شده است نوعی از استراتژی بهینه سازی سایت است که با استفاده از محتوای پربار و لینک سازی مرتبط، استراتژی گذاری و آنالیز مناسب و رعایت اصول سئو، میتوان بازدید سایت را به روشی اصولی و درست افزایش داد و همچنین در صفحه نتایج جستجو رتبه خوبی به دست آورد.

سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO):

سئو کلاه سیاه را میتوان مجموعه ای از تکنیک ها دانست که در راستای کسب جایگاه سریع مورد استفاده قرار می گیرد اما استانداردها و الگوریتم هایی که گوگل وضع کرده است در تضادی آشکار است.

می توان گفت تکنیک سئو کلاه سیاه همان روش های فریب گوگل و موتورهای جستجو هستند که می خواهند هرچه سریعتر جایگاه هرچه بهتر را به دست آورند.

سئو چیست و کلاه سیاه و سفید چه کاربردی دارد

تصویر3- black hat

برخی کارها نظیر کارهای زیر باعث می شود رنگ کلاه سئوی شما کم کم از رنگ سفید به سیاه تبدیل شود، عبارتند از:

  • بهینه سازی بیش از حد (over optimiztion) 

بهینه سازی به عنوان یک تکنیک برای سئوی سایت بسیار مفید است اما گاه آنقدر در اجرای آن زیاده روی می کنیم که باعث تخریب جایگاه ما در گوگل می گردد.

  • تکنیک های سئوی کلاه سیاه در تولید محتوا

زمانی که کاربر فکر کند محتوایی که دریافت می کند مفید و اقناع کننده است، آن را دارای ارزش می شمارد. اما اگر هدف از تولید محتوا فقط کسب رتبه و جایگاه باشد آن زمان برای تولید محتوا که کار آسانی نیز به نظر نمی رسد دست به هر کار از جمله کپی و رونویسی از سایت های دیگر، می زند؛ که همین امر شانس موفقیت آنان را کاهش می دهد.

مهم ترین مراحل سئو

برای تعیین رتبه در گوگل بیش از 200 فاکتور مختلف توسط گوگل بررسی می گردد.این موارد را می توان در 5 دسته تقسیم و خلاصه کرد

  • 1.سئو تکنیکال

    مهم ترین فاکتوری که برای موفقیت یک سایت باید در نظر گرفت این است که به استانداردهای سئو در هنگام طراحی و کد نویسی سایت توجه شود. اولین مطلبی که باید در نظر گرفت این است که گوگل باید در اولین قدم برای درک محتوای یک صفحه به آن دسترسی داشته باشد؛ که این دسترسی مستقیما به ساختار سایت و طریقه کدنویسی آن  بستگی دارد. از رعایت استاندارد های HTML در هنگام کد نویسی، بهینه سازی سایت برای موبایل، افزایش سرعت صفحات، نشانه گذاری استاندارد یا schema را می توان از مهم ترین استاندارد های سئو تکنیکال نام برد.

  • 2.استراتژی

    مسلماً هیچ کاری بدون یک استراتژی دقیق و آنطور که باب میل ماست پیش نمی رود. استراتژی گذاری در سئو بر پایه شناخت از مخاطب و همچنین تحلیل رقبا شکل می گیرد. پس از  شناخت بهتر است کلیدواژه های هدف خود را به طور بسیار دقیقی انتخاب کنید.بعد از یافتن کلمه کلیدی با چک کردن طریقه به کارگیری آن در صفحه نخست گوگل مناسب ترین الگو را پیدا کنید. شاید گمان کنید زمانی که یک کلید واژه خوب میتواند به سئوی سایت شما به طریقه بسیار موثری کمک کند. اما توجه داشته باشید که شاید پیدا کردن یک کلید واژه شرطی لازم و ضروری بشد اما قطعا شرط کافی نیست! ایجاد محتوای مناسب مسئله ایست که نباید از آن غافل شد. باید توجه داشت که محتوا نه تنها باید قوی و بهتر از دیگران باشد بلکه باید خاص و متفاوت نیز باشد.

  • 3.بازاریابی محتوا (content marketing)

    بازاریابی محتوا در ساده ترین بیان به معنای بازاریابی به وسیله محتوا می باشد. اگر بخواهیم رابطه سئو و بازاریابی محتوا را تعریف کنیم باید بگوییم که این دو مکمل یکدیگر به شمار می آیند و به نوعی با یکدیگر همپوشانی دارند.
    در اصل سئو موضوعی محدود و فنی بوده اما بازاریابی محتوا موضوعی جامع و گسترده به حساب می آید. میتوان اینطور گفت که سئو یعنی کلمات کلیدی و بازاریابی محتوا یعنی استفاده از این کلمات؛ سئو تقاضا می آفریند و بازاریایی محتوا این تقاضاها را پاسخ می دهد.

  • 4.لینک سازی هدفمند

    یکی از مهمترین نکاتی که ما باید جهت بهبود رنک و رتبه سایت به آن توجه داشته باشیم لینک سازی است که بر اساس تایید گوگل لینک دهی جزء 3 عامل موثر بر افزایش یا کاهش رتبه سایت است. اما بدانید که بک لینکهایی که از دامنه و وبسایت های خارج دریافت می کنید باید موجب ارتقا و اعتبار سایت شما شود.

توجه کنید اگر لینک های منتخب شما ضعیف و بی کیفیت باشند توسط گوگل جریمه خواهید شد.

الف. لینک های خارجی (external links)

لینک سازی خارجی که یکی از استراتژی های سئو بیرون صفحه نیز می باشد به نوعی از لینک سازی می گویند که از درون سایت به بیرون سایت و دیگر صفحات داده می شود.
سئوکاران معمولا به ایجاد بک لینک های مصنوعی می پردازند تا با سرعت بیشتری به صفحه اول موتورهای جستجو (SERP) بیایند. که البته این بک لینک های مصنوعی طبق الگوریتم پنگوئن اگر مرتبط با محتوای شما مرتبط نباشند نوعی تقلب به حساب آمده و اگر تقلب های بیشتری از سایت شما توسط گوگل کشف شود ممکن است هرگز دیگر نتوانید با کلمه کلیدی که انتخاب کرده اید به موتورهای جستجو بازگردید و زمانی که کاربران آن کلمه را سرچ می کنند هیچگاه سایت شما نمایش داده نشود.

ب. لینک های داخلی

لینک های داخلی سایت ما را از یک صفحه به صفحه دیگر سایت ارجاع می دهند و به ما در مسیریابی  سایت کمک می کنند. لینک سازی داخلی به سئو درون صفحه کمک بسیاری کرده و از عناصر اصلی می باشد.
لینک های داخلی نه تنها به کاربر اجازه جابجایی راحت میان صفحات را می دهد و اعتبار یک صفحه را در میان صفحات داخلی تقسیم می کند بلکه سلسه مراتب خاصی را نیز میان صفحات ایجاد می کند.

  • 5.آنالیز و برنامه ریزی

          قطعا بدون آنالیز فنی و آنالیز محتوای آماده شده و بررسی آن و یک برنامه مدون برای تزریق محتوا به سایت، سئو عملی نخواهد بود.

چقدر زمان باید صرف رسیدن به رتبه اول گوگل شود؟

اگر بخواهید در کمتر از یک ماه  سایتتان را به صفحه اول نتایج جستجو رساندباید گوگل را گول بزنید.
که این کار با نام سئو کلاه سیاه نیز شناخته می شود. این روش روشی خطرناک برای استفاده است چرا که اگر سئو سایت شما با یکی از الگوریتم های گوگل مغایرت داشته باشد و گوگل متوجه شود سایت شما با کلمه کلیدی مورد نظر توسط کاربر سرچ شود دیگر هیچگاه با آن کلمه در نتایج جستجو نمایش داده نخواهید شد و مجبور به پرداخت جریمه به گوگل می شوید.  رسیدن به صفحه اول گوگل به طور تقریبی حدود 22 تا 6 ماه به طول می انجامد. البته این روند بستگی به کلمه کلیدی که سئو بر روی آن انجام می گیرد دارد. همچینن مدت زمانی که دامنه شروع به کار کرده است نیز مهم است.

اصول سئو

اگر می خواهید یک کسب و کار بر مبنای اینترنت و وب با قدرت هرچه تمام تر پیش برود پس حتما به یک سایت قوی احتیاج دارید؛ منظور از یک سایت قوی سایتی است که در نتایج جستجو در صفحه اول باشد. برای اینکار قطعا به سئو و دانستن اصول آن احتیاج است.
هرچه بیشتر و بهتر راجع به این اصول بدانید نتیجه بهتری نیز خواهید گرفت.

این اصول عبارتند از:

  • انتخاب کلید واژه های قوی، مناسب و مرتبط

یکی از اشتباهات خطرناک در سئوی سایت این است که یک کلمه کلیدی را بدون ایجاد هیچ تغییری با یک روند غیر منطقی و بی رویه استفاده کنیم؛ چرا که امروزه استفاده از پیشوندها و پسوندهای مناسب توسط موتورهای جستجو بسیار مهم تلقی می شوند؛ که این موتورهای جستجو می توانند با آنالیز کلیدواژگان، عبارات مرتبط با آن کلید واژه می تواند حتی اگر کلید واژه های مقارن با یک کلیدواژه اصلی را نیز انتخاب نکرده اید تشخیص دهد؛ البته این امر از آن حیث که به صورت متمایزتری محتوای شما دسته بندی میشود نیز اهمیت دارد.

  • url مناسب بسازید

آدرس صفحات سایت بسیار عامل موثر در سئو به حساب می آید نکته ای که باید به آن در ساخت URL توجه کرد این است که باید از ساخت URL  های پیچیده و سخت بپرهیزید، چرا که URL های کوتاهتر و موجزتر و صدالبته مرتبط تر با محتوای شما می توانند تاثیر فوق العاده مثبت و خوبی بر روی سئو سایت شما داشته باشند.

  • بهینه سازی برچسب عنوان (tag title)

برچسب عنوان را باید یکی از اصلی ترین و مهم ترین اصول در سئو دانست که می توان از آن در بهینه سازی بهره جست. در زمان نوشتن برچسب عنوان فراموش نکنید که از کلید واژه هدف خود نیز استفاده کنید و حتما آن را در ابتدای عنوان قرار دهید. دقت داشته باشید که عنوانی که انتخاب می کنید نباید بیشتر از 60 کاراکتر باشد.

  • بهینه سازی توضیحات متا

توضیحات متا چند سالی است که دیگر برای سئو سایت عامل مهمی به حساب نمی آید اما از نوشتن آن غافل نشوید چرا که مطالب شما را مشخص تر و مرتب ترکرده و همچنین سبب آن می شود که تعداد کلیک ها بر روی لینک شما بالاتر برود. در توضیحات متا مطالب جذابی جا دهید تا خواننده برای کلیک تحریک شود

  • عنوان اصلی بهینه سازی شود.

عنوان H1 یا همان عنوان اصلی در بخش عنوان سامانه مدیریت محتوا مانند (cms) است. اگر یوزر وردپرس باشید عبارت enter title here را در بالای صفحه خواهید دید. به خاطر داشته باشید در نوشتن عنوان نیز اول از کلید واژه هدف استفاده کنی

  • تاریخ و مکان را به روز نگه دارید

زمانی که مطلبی را در سایت بارگذاری می کنید به خاطر داشته باشید که تاریخ آن را دقیق وارد کنید چرا که به روز بودن مطالب برای بسیاری از کاربران اهمیت بالایی دارد به حدی که اگر مطلبی به روز نباشد شانس دریافت کلیک از سوی کاربر را از دست می دهد.

ویدیو و تصویر معجزه می کند.

تصویر اینگونه به سئوی سایت کمک می کند:

  1. به جای آپلود عکس در سایت از لینک های خارجی موجود در سایت های دیگر استفاده کنید.
  2. قبل از آپلود عکس اسم عکس را به نام کلمات کلیدی بدون اضافه کردن هرگونه پیشوند یا پسوند، و یا حتی کاراکتری کوچک ذخیره کنید.
  3. محتوا و متن را در تصویر ننویسید. عکس و متن را به صورت جداگانه آپلود کنید چرا که اینگونه تاثیر بهتری بر سئوی سایت شما می گذارد.
  4. برای عکس خود کپشن بنویسید.
  5. حجم و اندازه تصویر را کاهش دهید چرا که اگر تصاویر با حجم بالا آپلود شود زمانی که کاربرداخل سایت است با فرآیند طولانی لود شدن عکس ها مواجه می شود.
  6. بدانیدکدام پسوند ها برای عکس های کدام قسمت در سایت مناسب ترنند.
    به طور مثال از jpg برای تصویرهای عادی سایت،png  برای لوگو، و gifها برای انمیشنن ها استفاده می شود.

و اما داستان ویدیو و سئوی سایت:

  1. ویدیوها را با مدت زمانی کمتر از 4 دقیقه و حجمی باز هم کمتر از 15 مگابایت در سایت استفاده کنید.
  2. به جای اینکه هزینه هاستینگ را متحمل شوید فیلم ها را در aparat و youtube آپلود کنید؛ اینگونه در زمان جستجو در لیست نتایج گوگل نیز ظاهر می شوید.
  3. به یاد داشته باشید که از برچسب ها و دسته بندی های مرتبط استفاده کنید.
  4. تا بحال فکر کرده اید که کدام قسمت از متن جای بهتری برای قرار دادن ویدیو است؟ اگر ویدیو را بعد از یک یا دو پاراگراف استفاده کنید بازخورد بهتری دریافت می کنید.
  5. و درآخر سعی کنید از تگ h2 برای عنوان استفاده کنید و همچنین توضیحی کوتاه راجع به ویدیوی آپلود شد برای کاربر بنویسید تا بداند که اوضاع از چه قرار است.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

− 1 = 3

دکمه بازگشت به بالا
بستن