بازاریابی

بازاریابی بازگشتی چیست؟

بازاریابی بازگشتی چیست و به چه منظور انجام می گیرد؟

وقتی صحبت از بازاریابی می شود همه ما ذهنمان به سمت ایجاد سرنخ هایی برای فروش و جذب مشتریان جدید برای یک کسب و کار هدایت می شود. اما واقعیت این است که بازاریابی نباید تنها برای جذب مشتریان جدید انجام شود و می بایست از آن برای حفظ مشتریان فعلی نیز استفاده کرد.  طبق آمار حفظ نمودن مشتریان فعلی نسبت به جذب مشتریان جدید هزینه کمتری دارد و ساده تر انجام می گیرد.علاوه بر این حفظ مشتریان فعلی از جذب مشتریان‌ جدید نیز مهم تر است. حال مارکتینگ بازگشتی در واقع نوعی روش بازاریابی است که بر روی حفظ مشتریان قدیمی تمرکز دارد.

در این روش بازاریاب سعی می کند که با شیوه های مختلف، مشتری را به خرید مجدد وا دارد که به آن بازگشت مشتری گفته می شود. در بازاریابی بازگشتی بازاریاب سعی می کند هم مشتری را ترغیب به خرید مجدد کند، و هم در خرید های بعدی او سوددهی را افزایش دهد. یعنی اگر مشتری  در خرید قبلی اش حدود پنجاه هزار تومان به کسب و کار سود رسانده است، در این روش بازاریابی تلاش می شود تا این مقدار سود در خرید بعدی دو برابر شود.

 فرض کنید مشتری یک بار از شما خرید نموده است و مدت زمان زیادی از خرید قبلی او سپری شده است. حال شما برای اینکه او را به خرید مجدد ترغیب کنید، می بایست برای محصولی که او به آن نیاز دارد تخفیف در نظر بگیرید. وقتی مشتری ببیند که محصول مورد نظرش توسط کسب و کار شما با قیمت ارزان تری در حال فروش است، قطعا از شما‌ مجددا خرید خواهد کرد. این یک نمونه بارز از بازاریابی بازگشتی می باشد. مارکتینگ بازگشتی می تواند با حفظ مشتریان قبلی از سقوط یک کسب و کار جلوگیری، و آن را به سمت‌ پیشرفت هدایت کند.

تفاوت بازاریابی بازگشتی با بازاریابی جذبی

مارکتینگ بازگشتی و بازاریابی جذبی هردو روشهای بسیار خوبی برای جذب مشتری برای یک کسب و کار می باشند.این دوروش بازاریابی با یکدیگر کاملا متفاوت می باشند. در بازاریابی جذبی، بازاریاب تلاش می کند تا مشتریان جدیدی را برای کسب و کار جذب نماید.اما در مارکتینگ بازگشتی بازاریابان به حفظ مشتریان فعلی می پردازند.درنتیجه این دو روش کاملا با یکدیگر متفاوت هستند،ولی در مقابل هم قرار نمی گیرند.این دوروش در واقع باید کنار یکدیگر قرار گیرند تا یک کسب و کار بتواند رشد چشمگیری داشته باشد.هر کسب و کاری باید هردوی این روش ها را به کار گیرد تا بتواند هم مشتریان فعلی را وفادار نگه دارد، و هم برای جذب مشتریان جدید تلاش کند.

 بازاریابی بازگشتی و جذبی را مانند یک ورزش تصور کنید.در رشته های ورزشی مختلف برخی از تیم ها در دفاع موثر عمل می کنند و برخی دیگر نیز درحمله نمودن به تیم مقابل موفق تر هستند‌.اما اگر هرتیم تنها دریکی از دو مهارت حمله یا دفاع بهتر عمل کند، موفق  می شود؟ خیر. این دو روش بازاریابی نیز دقیقا به همین صورت است. در این دو روش نیز مارکتینگ بازگشتی مانند دفاع بوده و بازاریابی جذبی مانند حمله عمل می کند.

حال اگر یک کسب و کار از هردوی این روش ها برای رشد خود استفاده کند قطعا موفقیت های بزرگی کسب خواهد نمود. به همین دلیل بازاریابی بازگشتی و‌ جذبی باید در کنار یکدیگر قرار گیرند تا نتایج بهتری حاصل شود.حال در درجه اول باید بدانید که کدام یک از این روشها باید اول در کسب و کارتان اجرا شود.اگر کسب و کارتان را مدت زمان کوتاهی راه اندازی کرده اید،بهتر است بر روی بازاریابی جذبی تمرکز کنید و مارکتینگ بازگشتی برایتان معنایی ندارد.اما اگر مدتی از راه اندازی کسب و کارتان می گذرد و مشتریان ثابت دارید، باید هردو روش را اعمال کنید

سه روش عالی برای اجرای بازاریابی بازگشتی کدامند؟

 روش های زیادی برای اجرای مارکتینگ‌ بازگشتی وجود دارد. هر یک از این روش ها در همه کسب و کار ها قابل اعمال می باشند. ما در زیر سه روش عالی برای اجرای این نوع بازاریابی را نام برده ایم:

  • انحصاری کردن محصول یا خدمات

مردم در همه حال خاص بودن را دوست دارند. هر مشتری دوست دارد محصول یا خدماتی را دریافت کند که دیگر مشتریان به آن دسترسی ندارند‌ شما می توانید با انحصاری کردن برخی محصولات روی مشتریان پرسود خود تمرکز کنید. ارائه محصولات خاص و متمایز به این دسته از مشتریان باعث می شود که آن ها احساس خاص بودن داشته باشند و تمایلشان برای خرید مجدد از شما افزایش یابد.

  • ارائه خدمات با کیفیت

تحقیقات نشان داده که هرچقدر خدمات یک کسب و کار از کیفیت بالاتری برخوردار باشند،  می توان به حفظ مشتریان سابق امیدوار تر بود. در اجرای بازاریابی بازگشتی نیز هرچقدر که محصولات با کیفیت تری ارائه دهید، مشتری ترجیح می دهد به جای خرید از رقبا مجددا شما را انتخاب کند‌.

  • ارائه محصولات رایگان

شاید در ابتدا تعجب کنید. اما ارائه محصولات رایگان نیز می تواند در حفظ مشتریان قدیمی به شما کمک کند. شما می توانید محصولاتی که قیمت ارزان تری دارند را، به عنوان اشانتیون در هر خرید به مشتری ارائه دهید. یا مثلا می توانید اعلام کنید که اگر سه محصول یکجا خریداری شود، یک محصول نیز اشانتیون داده می شود. اینگونه مشتری مسلما برای خرید مجدد از شما ترغیب می شود. این مورد می تواند یکی از بهترین شیوه های بازاریابی بازگشتی به شمار آید.

امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن