مشاوره تبلیغات

نقش برندسازی در دیده شدن

برندیگ یا برندسازی یکی از اصول اولیه مورد نیاز برای هر کسب‌وکاری می‌باشد. همین امر باعث شده که این موضوع به یکی از مباحث مورد توجه روز تبدیل شود و افراد زیادی را به این حوزه علاقه‌مند کند. تا‌جایی که به گفته برخی از کارشناسان این حوزه در ایران، تعداد مشاورین برندسازی از تعداد برندها بیشتر است.

پیش از ورود به مبحث برندسازی لازم می‌دانیم توضیح کوتاهی درباره تفاوت‌های برندینگ و برندسازی ارائه دهیم. حتماً همه ما در صحبت‌های اطرافیان و گاهی حتی در میان سخنان افراد مجرب در این حوزه می‌شنویم که برندینگ و برندسازی را معادل و هم‌معنی می‌دانند. در‌صورتی‌که این برداشت از این دو مفهوم کاملاً اشتباه است. این دو عبارت نه‌تنها در مفهوم بلکه در اجرا نیز دارای تفاوت‌هایی هستند.

عبارت برندسازی همان‌طور که از نامش پیداست تمرکز بر ایجاد برند و آگاهی عمومی نسبت به برند و کسب‌وکار تازه شکل گرفته را دارد. در حقیقت طراحی هویت برند یکی از ارکان اصلی این فعالیت می‌باشد. این رکن به‌وسیله کمپین‌های تبلیغاتی و پروموشن‌های مناسب تحقق می‌پذیرد.

اما برندینگ فعالیتی بسیار گسترده‌تر را شامل می‌شود. در برندینگ ما قصد ساخت تصویر ذهنی مخاطب از یک برند یا به عبارتی خلق ارزش در دید افراد را داریم. در این فعالیت تمام بخش‌های انجام شده در برندسازی مورد توجه و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد. هویت تجاری شکل گرفته، حس و تجربه مخاطب، تداعیات ذهنی او از برند و … در برندینگ بررسی و در صورت لزوم اصلاح می‌شود.

مشاور برندسازی کیست؟

امروزه به‌دلیل رشد چشمگیر تعداد کسب‌وکارها و پذیرش مفهوم مشاور در میان آن‌ها شاهد رشد مشاور تبلیغات در جامعه هستیم. کار اصلی مشاور در این زمینه، هدایت کسب‌وکارها برای رسیدن به اهداف و مقاصدشان است. آژانس‌های تبلیغاتی و بازاریابی یکی از مجموعه‌هایی هستند که رابطه تنگاتنگی با مشاورین برندها دارند. همین امر باعث شده‌است که شرکت‌های فعال در حوزه برندسازی، در زمینه تبلیغات و بازاریابی نیز افرادی متخصص به‌کار گیرند تا در این حوزه‌ها نیاز به برون‌سپاری نباشد. با این کار هماهنگی و یکپارچگی فعالیت‌ها افزایش میابد و نتیجه مطلوب‌تری حاصل می‌شود.

فعالیت اولیه مشاورین برند و استراتژیست تبلیغات در دل کسب‌وکار شکل می‌گیرد. زیرا مشاورین برند می‌دانند که برای یک برندسازی موفق، توسعه از درون به بیرون اتفاق می‌افتد. پس ابتدا با استفاده از علم و تجربه خود به کوچینگ و مشاوره، آموزش مدیران و پرسنل و … می‌پردازند تا ارزش‌های اصلی برندسازی را در خود کسب‌وکار شکل دهند. پس از انجام این امور، این آموزه‌ها و ارزش‌ها را به صورت تدریجی به وسیله ابزارهایی مانند کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی از شکل درونی به بیرونی تبدیل می‌کنند و باعث القای حس ارزش به مخاطب می‌شوند. در این مرحله است که می‌توانیم بگوییم بنای برندسازی را در یک کسب‌وکار اجرا کرده‌اند.

قدم اول در برندسازی

در ابتدای کار شما باید استراتژی برندسازی خود را مشخص کنید. منظور از تعیین استراتژی، مشخص کردن اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت و انتظارات شما در بازه‌های زمانی مشخص است. به هیچ وجه این قدم را نادیده نگیرید زیرا یک استراتژی همه جانبه و قابل اجرا، بر تمام جوانب کسب‌وکار شما تاثیرگذار است. این استراتژی به شما کمک می‌کند به مهترین اصل در برندسازی، یعنی درک مشتری و ایجاد احساس متقابل با او دست یابید.

بگذارید همین ابتدا موضوع مهمی را برای شما شفاف‌سازی کنیم. برندسازی تنها شامل لوگو، وبسایت یا نام شما نیست بلکه بسیار گسترده‌تر است. شاید در ابتدا این مفهوم کمی برای شما غیرملموس باشد اما در صورت مشاوره با افراد متخصص در این زمینه به درک عمیق و درستی از آن می‌رسید.

برندسازی تلفیق هنر، علم و تجربه است. زیرا تنها در صورت داشتن تمام تکه‌های پازل برندسازی، شما قادر خواهید بود در این کار موفق شوید.

سخن آخر

در دنیای پر‌رقابت امروز برندها باید این واقعیت را بپذیرند که بدون تبلیغات، کارشان برای ورود به دنیای شناخته شدن بسیار سخت خواهد بود. تبلیغات امروزه اصل مهم و اساسی در برندینگ می‌باشد که به کمک آن می‌توان به موفقیت‌های چشمگیری در رسیدن به اهداف یک کسب‌وکار دست یافت.

دکتر امیررضا نعمتی مشاور تبلیغاتی و استراتژیست تبلیغات در آکادمی نعمتی به شما کمک می‌کند تا بهترین برندسازی را برای کسب و کارتان ایجاد کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *