
اهمیت استفاده از سوشال مدیا برای کسب و کارها
سوشال مدیا که در زبان فارسی به معنای شبکههای اجتماعی میباشد، امروزه به بخش جداناپذیری از زندگی ما تبدیل شده است. معمولا اکثر ما خواه یا ناخواه در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی حضور داشته و در طول روز ممکن است ساعتهای زیادی در آنها فعالیت کنیم. شبکههای اجتماعی در واقع رسانههای پر بازدیدی هستند که، مخاطبان بیشماری دارند. حال استفاده از شبکههای اجتماعی چه اهمیتی برای کسب و کار ها دارد؟ در پاسخ باید بگوییم فعالیت و پیشرفت همه کسب و کارها امروزه تا حد زیادی به حضورشان در این شبکهها بستگی دارد و استفاده از سوشال مدیا میتواند برای آنها از اهمیت ویژهای برخوردار باشد. امروزه هر کسب و کاری در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام صفحه کاری داشته و یا اینکه دارای سایت شخصی در فضای وب میباشد.
علت اهمیت بالای استفاده از شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها، بازدید گسترده از برند، محصولات، خدمات آنها بوده و فعالیت در این شبکهها میتواند موجب شناختهتر شدن یک برند در نگاه مخاطبان و مشتریان آن شود. در نتیجه یک برند میتواند از طریق این شبکهها مشتریان زیادی را جذب کند.
کسب و کارها محتوای ارزشمندی را در خصوص محصولات و خدمات خود تولید نموده و آن را در صفحات خود منتشر میکنند تا مورد بازدید کاربران قرار گیرد. حال هرچقدر که تعداد لایک و بازدید محتوا بالاتر باشد، یعنی افراد بیشتری آن را مشاهده کردهاند و احتمال جذب و تبدیل مشتری بالا میرود.
سوشال مدیا همچنین یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی برای کسب و کارها به شمار میرود. شبکههای اجتماعی امروزه به راحتی در دسترس بوده و استفاده از آنها هزینه ناچیزی را در بر میگیرد. به همین دلیل یک کسب و کار میتواند از طریق آنها با مشتریان تعامل برقرار کند.
پرکاربردترین انواع سوشال مدیا در دنیای امروزی
در دنیای امروزی سالانه تعداد زیادی برنامه یا شبکه اجتماعی وارد بازار میشوند. اما برخی از شبکههای اجتماعی نسبت به سایرین پرکاربردتر بوده و مخاطبین بیشتری دارند. هر کسب و کار میتواند در یک یا چند نوع از این شبکهها حضور داشته باشد. در زیر به معرفی پرکاربردترین شبکههای اجتماعی پرداختهایم:

فیسبوک
فیسبوک یکی از قدیمیترین انواع شبکههای اجتماعی است، که برای اولین بار در سال ۲۰۰۴به بازار معرفی گردید. سازنده فیسبوک شخصی به نام مارک زاکربرگ میباشد. در این شبکه میتوانید فایلهای صوتی، ویدئو، تصاویر، متن و ….زیادی را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.
اینستاگرام
اینستاگرام از جدیدترین انواع سوشال مدیا میباشد، که برای اولین بار در سال ۲۰۱۰به بازار معرفی گردیده است. این شبکه حدود یک میلیارد کاربر فال داشته و امکانات بیشتری نسبت به سایر شبکههای اجتماعی دارد. اینستاگرام دارای برخی آپشنها برای ادیت تصاویر و ویدئوها بوده، و از پر مخاطبترین شبکههای اجتماعی در جهان به شمار میرود. این شبکه اجتماعی در ایران نیز طرفداران بیشماری دارد. جالب است بدانید در سال ۲۰۱۲ فیبسبوک اینستاگرام را خریداری نموده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص تبلیغات موثر و مفید در اینستاگرام مقاله ” اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟” را مطالعه کنید.
یوتویوب
یوتویوب دیگر شبکه اجتماعی پرطرفدار است، که حدودا یک میلیارد و هشتصد میلیون مخاطب دارد. این شبکه رایگان بوده و مختص اشتراک گذاری ویدئو میباشد. یوتویوب نیز توسط شرکتگوگل خریداری گردیده است. تولید محتوا در یوتویوب میتواند، علاوه بر بازاریابی برای کسب و کارها، موجب کسب درآمد افراد نیز شود. یوتویوب در سال ۲۰۰۵ ساخته و طراحی شده است.
توییتر
دیگر سوشال مدیا پرطرفدار و پرکاربرد توییتر میباشد. توییتر در سال ۲۰۰۶ توسط فردی به نام جک دورسی راه اندازی گردیده است. این شبکه اجتماعی متن محور بوده و کاربران میتوانند پستهایی با ۱۴۰ کاراکتر را در آن به اشتراک بگذارند. سایت توییتر نیز در لیست ده سایت پر بازدید جهان قرار دارد.
مزایای شگفت انگیز استفاده از سوشال مدیا برای کسب و کارها
استفاده از شبکههای اجتماعی قطعا برای هر کسب و کار و برندی مزایای بیشماری خواهد داشت. به همین دلیل است که در حال حاضر هر کسب و کار در شبکههای اجتماعی مختلف دارای چندین صفحه یا کانال عمومی میباشد. در زیر مزایای شگفت انگیز استفاده از شبکههای اجتماعی برای کسب و کارها را نام بردهایم:
برندسازی
هزینه کم
جذب مشتری
حفظ مشتری
برند سازی و افزایش شهرت
اولین مزیت استفاده از شبکه های اجتماعی بیشک برند سازی و افزایش شهرت کسب و کارها خواهد بود. در این شبکهها میلیونها کاربرد فعال وجود دارند که از محتوای صفحات کسب و کارها بازدید میکنند. حال اگر یک کسب و کار بتواند محتوای ارزشمندی را برای این صفحات تولید کند، قطعا محتوای او پربازدیدتر خواهد بود. در نتیجه میتواند به راحتی در مدت زمان کوتاهی شهرت برند خود را افزایش دهد.
کم هزینه بودن
سوشال مدیا هزینه زیادی برای یک کسب و کار به همراه نخواهند داشت. در واقع این شبکه ها با اتصال به اینترنت فعال بوده و استفاده از آن ها حتی برای کاربران نیز کم هزینه است. علاوه بر این تبلیغات و بازاریابی در این شبکهها نیز میتواند با هزینه بسیار مناسبی انجام گیرد.
جذب مشتری و افزایش فروش
جذب مشتری و افزایش فروش را میتوان به عنوان مهمترین مزیت استفاده از این شبکهها به حساب آورد. اگر کسب و کارها بتوانند در این شبکهها با مخاطبان خود تعامل برقرار کنند، قطعا موفق به جذب آنها شده و در نهایت میزان فروششان چند برابر خواهد شد.
حفظ مشتریان قبلی
استفاده از سوشال مدیا می تواند موجب حفظ مشتریان سابق نیز شود. اگر یک کسب و کار در این شبکهها فعالیت مستمر داشته باشد، هیچگاه در ذهن مشتریان خود فراموش نخواهد شد و در نتیجه، استفاده از این شبکهها موجب حفظ مخاطبان قبلی خواهد گردید.
چالشها و معایب استفاده از سوشال مدیا
استفاده شبکههای اجتماعی با وجود مزایای فراوان برخی فاکتورهای منفی را نیز به همراه خواهد داشت. همین فاکتورها استفاده از این شبکه ها را کمی دشوار مینمایند. در زیر اصلیترین چالشها و معایب استفاده از شبکههای اجتماعی را ذکر نمودهایم:

حملات سایبری و به سرقت رفتن اطلاعات
اولین چالش استفاده از این شبکه ها، می تواند حملات سایبری و به سرقت رفتن اطلاعات باشد. در واقع هک حساب افراد در این شبکه کار دشواری نبوده، و ممکن است اطلاعات آنها توسط برخی افراد سودجو به سرقت برود.
روبرو شدن با دیدگاه ها و فیدبک های مفنی
دیگر چالش استفاده از سوشال مدیا روبرو شدن با دیدگاه ها، و فیدبک های منفی است. در این شبکه ها ممکن است محتوای شما مورد انتقاد کاربران قرار گیرد و نظرات منفی زیادی در خصوص آن داشته باشند. اما یک کسب و کار باید بتواند این دیدگاهها را نیز در نظر بگیرد، و با برطرف نمودن نقاط ضعف سعی کند در مسیر پیشرفت حرکت کند.
اختلالات و قطع شدن شبکه
اختلالات و قطع شدن شبکه نیز دیگر فاکتور منفی بوده، که باید به آن توجه داشته باشید. گاهی ممکن است شبکه اجتماعی مورد نظر به علت اختلالات، قطع شدن شبکه و …از دسترس شما و کاربران خارج شود. در این صورت اختلالات زیادی در امور شما به وجود آمده و این مسئله میتواند مشکلات زیادی به همراه داشته باشد. برای مثال اگر شما یک آنلاین شاپ لباس داشته باشید، با قطع شدن شبکه امکان فروش نداشته و نمیتوانید کسب درآمد نمایید.
زمان بر بودن
استفاده از سوشال مدیا می تواند بسیار زمان بر باشد. در واقع تولید محتوا برای این شبکهها میتواند ساعتها زمان در بر گیرد.
مدیریت سوشال مدیای کسب و کارها
تنها تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی نمیتواند، باعث شهرت برند شما نزد مشتریان شود. در واقع هر شبکهای نیاز به مدیریت دارد. برای مدیریت شبکههای اجتماعی نیاز به تخصص و علم زیادی بوده و معمولا این امر باید توسط افراد کاردان و متخصص انجام گیرد. اگر از جمله افرادی هستید که در این زمینه از دانش و تخصص کافی برخوردارید نیستید، هیچ جای نگرانی نیست! شما میتوانید صفر تا صد مدیریت سوشال مدیای خود را به تیم حرفهای کوچینگ نعمتی بسپارید. در این تیم قدرتمند متخصصین با تجربه زیادی مشغول به فعالیت میباشند. تیم کوچینگ نعمتی با سابقهای درخشان و ارائه خدمات عالی، توانسته در سالهای اخیر رضایت مشتریان زیادی را جلب نماید.
تعرفه خدمات مدیریت اینستاگرام
پکیج CIP
پکیج VIP
پکیج VVIP
پکیج SPECIAL