تدوین استراتژی برای کسب‌وکار‌ها با بیزینس کوچینگ

بعید است که صاحب یک‌ برند و کسب‌وکار باشید، اما هر لحظه به رشد بیشتر آن‌ فکر نکنید. هر کسب‌و‌کاری همواره تلاش می کند تا سریع‌تر رشد کند و به درآمد بالایی برسد. در واقع این مسئله مهمترین هدف و رویای یک برند خواهد بود. اما رشد و ارتقا نباید در حد یک رویا باقی بماند و می‌بایست برای تحقق آن تلاش نمود. رشد کسب‌و‌کار مفهوم پیچیده‌ای ندارد. تمام استراتژی‌ها، تدابیر، برنامه‌ریزی‌ها که برای ارتقا برند خود انجام‌ می‌دهید، موجب رشد کسب‌و‌کار می‌شوند؛ اما چگونگی رشد یک کسب‌و‌کار پیچیده بوده و مدیران کسب‌وکار اصولا نمی‌توانند به تنهایی به این خواسته دست یابند. در اینجاست که نیاز به یک بیزینس کوچینگ که عموماً با نام مربی کسب‌وکار نیز شناخته می‌شود، کاملا احساس می‌شود و یکی از مهمترین مزایای کمک گرفتن از بیزینس کوچ، تدوین استراتژی برای کسب‌وکارتان می باشد.

بیرینس کوچ به شما در حل مشکلات و چالش‌های کسب‌وکار کمک نموده و موجب می‌شود که‌ برند شما بهترین عملکرد را داشته باشد. بیزینس کوچ‌ برای کسب‌وکار شما بهترین و اصولی‌ترین استراتژی‌ها را تدوین می‌کند. مربی کسب‌وکار با‌سنجش موانع، چالش‌ها و‌ نیاز‌های برند شما، مناسب‌ترین استراتژی‌ها را جهت ارتقا آن تدوین خواهد کرد. علاوه‌بر‌این بیزینس کوچینگ در خلق بهترین و‌ جدیدترین استراتژی‌های بازاریابی نیز به شما‌ کمک ‌خواهد کرد.

وقتی کسب‌و‌کار شما به یک رشد نسبی برسد، نیاز به استراتژی و تکنیک‌های بازاریابی خواهید داشت تا با فروش محصول، سود‌ خود را افزایش و ‌نرخ بازگشت سرمایه‌تان را چند برابر کنید. در اینجا باز هم بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا هوشمندانه‌ترین استراتژی‌های بازاریابی را طراحی نموده و با اجرای آن‌ها موجب موفقیت و رشد هرچه بیشتر برندتان‌ شوید.

مراحل تدوین استراتژی با بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچ یا همان مربی کسب‌وکار برای تدوین و خلق استراتژی، با کمک‌ مدیران بازاریابی مراحل مختلفی را انجام می‌دهد. در زیر این مراحل را نام برده‌ایم:

جمع آوری‌اطلاعات

تعیین اهداف

برنامه‌ریزی

نظارت و اجرا

جمع‌آوری اطلاعات

اولین مرحله از خلق استراتژی برای یک کسب‌وکار، جمع‌آوری اطلاعات خواهد بود. بیزینس کوچ برای اینکه بتواند شما را به نقطه‌ای ‌که می‌خواهید برساند، باید ابتدا بداند برند شما در چه جایگاهی قرار دارد. در اینجاست‌ که به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازد تا نقاط ضعف و قدرت کسب‌وکارتان را بهتر درک کند. بیزینس کوچ برای دستیابی به این اطلاعات تاریخچه و اقدامات سابق کسب‌وکار و میزان رشد آن در گذشته را مورد بررسی قرار خواهد داد.

مشخص کردن اهداف

در مرحله دوم بیزینس کوچ برای تدوین استراتژی به مشخص کردن اهداف می‌پردازد. مربی کسب‌وکار تمامی اهداف ریز و درشت شما را تعیین می کند تا بداند که باید چه برنامه استراتژیکی برای تحقق آن‌‌ها داشته باشد. در این مرحله باید اهدافی را مشخص کنید که تحقق پذیر، قابل سنجش، قابل زمان‌بندی و …. باشند.

برنامه‌ریزی

در این مرحله برنامه‌ریزی می‌شود که دقیقاً چه اعمال و اقداماتی باید انجام شوند تا بتوان به اهداف دست یافت. این اقدامات در واقع همان استراتژی‌هایی هستند که شما را به هدف می‌رسانند.

اجرا و نظارت

در مرحله آخر از تدوین استراتژی نوبت به اجرا و نظارت می‌رسد. در این مرحله تمامی استراتژی‌های برنامه‌ریزی شده اجرا می‌شوند تا کسب‌وکار بتواند با اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت خود دست یابد. بعد از اجرا باید بر عملکرد استراتژی‌های تدوین شده نظارت شود.‌ باید توجه داشت که کدام یک از استراتژی‌های طرح شده عملکرد بهتری داشته‌اند.‌ همچنین اگر با نظارت متوجه شوید که هریک از استراتژی‌ها عملکرد خوبی ندارند، باید آن‌ها را حذف یا اصلاح کنید.

مزایای تدوین استراتژی با بیزینس کوچینگ چیست؟

تدوین استراتژی با بیزینس کوچینگ، مزایای فراوانی ‌خواهد داشت. به همین دلیل است که امروزه اکثر کسب‌وکارها برای رشد خود حداقل یک بیزینس کوچ استخدام می‌نمایند. در زیر مزایای استراتژی‌های تدوین شده توسط مربی کسب‌وکار را ذکر نموده‌ایم:

مزایای تدوین استراتژی با بیزینس کوچینگ

ایجاد تمرکز و جهت دادن‌ به کسب‌وکار

اولین مزیت تدوین استراتژی با بیزینس کوچ، ایجاد تمرکز و جهت دادن‌ به کسب‌وکار می‌باشد. با استفاده از این روش شما ‌می‌دانید در چه ‌جایگاهی قرار دارید، چه اهدافی دارید و باید به چه سمتی حرکت کنید. در نتیجه جهت کسب‌وکار خود را پیدا نموده و بر روی اهدافتان تمرکز خواهید داشت.

ایجاد نیرو و انگیزه

اگر برای دستیابی به اهدافتان هیچ برنامه منظم و دقیقی نداشته باشید، کارکنان کم‌کم انگیزه خود را از دست می‌دهند و امور کند‌تر پیش می‌رود؛ اما وقتی با بیزینس کوچینگ به تدوین استراتژی بپردازید، می‌دانید که باید طبق یک‌ برنامه دقیق پیش بروید تا به اهدافتان دست یابید. در نتیجه انگیزه شما بیشتر می‌شود.

روابط موثر‌تر

وقتی شما استراتژی‌هایی طراحی کنید که‌ همه کارکنان و مدیران با آن موافق باشند، می‌توان شاهد روابط موثرتری میان آن‌ها بود. در نتیجه افکار و اقدامات همه کارکنان کسب‌وکارتان در یک راستا قرار می‌گیرد و اینگونه شانس موفقیت بیشتر خواهد بود.

افزایش شانس دستیابی به اهداف

شما بدون برنامه‌ریزی حتی به یک سفر چند روزه نیز نمی‌روید. پس نمی‌توان انتظار داشت که بدون برنامه‌ریزی و خلق استراتژی، کسب‌وکارتان رشد کند. وقتی استراتژی طراحی می‌کنید، کسب‌وکار یک برنامه دقیق و منظم خواهد داشت که باید طبق آن‌ پیش برود. در نتیجه می‌توان به دستیابی به اهدافتان امیدوارتر بود. تدوین استراتژی موجب می‌شود که شما، وقت خود را بر روی امور بیهوده‌ای که هیچ تاثیر مثبتی بر روی کسب‌وکارتان ندارند هدر ندهید.