بیزینس کوچ چه وظایفی دارد؟

همانطور که می‌دانید امروزه کوچینگ نقش مهمی در کسب‌و‌کار‌ها ایفا می‌کند. کوچینگ به معنای شناخت توانایی و استعداد‌ها و پرورش آن‌ها جهت دست‌یابی به اهداف می‌باشد. حال کسانی که در زمینه کوچینگ کسب و کار فعالیت می‌کنند با نام بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار شناخته می‌شوند. مربیان کسب و کار به عنوان یک راهنما، مدیران را جهت دستیابی به اهداف و منافع مورد نظرشان راهنمایی می‌کنند و پشتیبانی از کسب و کار آن‌ها را بر عهده می‌گیرند.

 بیزینس کوچ وظایف زیادی در خصوص کسب و کار شما بر عهده دارد، که در زیر به چند مورد از آن ها پرداخته ایم:

  • طراحی استراتژی

شاید ابتدا تصور کنید که طراحی استراتژی تنها وظیفه کارشناسان بازاریابی و مدیران تبلیغاتی یک کسب‌و‌کار است. اما کوچ کسب و کار در این زمینه نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. بیزینس کوچ به شما کمک می کند تا برای دستیابی به منافع خود، بهترین استراتژی‌ها را طراحی کنید. البته این استراتژی‌ها تنها به تبلیغات ختم نشده و ممکن است در خصوص عملکرد کارکنان و بخش‌های مختلف کسب‌‌و‌کار نیز طراحی گردیده باشند.

  • توسعه فردی

کوچ می‌تواند در توسعه فردی مدیران یک کسب‌و‌کار نیز نقش داشته باشد. کوچ‌ها به مدیران کمک می‌کنند تا با دور کردن افکار منفی از ذهن خود، شناخت مهارت‌ها، مدیریت زمان بهترین عملکرد را داشته باشند. به این علت که عملکرد مدیران‌ یک کسب‌و‌کار، تاثیر مستقیمی بر روی رشد آن خواهد داشت.

  • رفع موانع

در هر کسب و کار چالش‌ها و مشکلات زیادی وجود دارند که می‌توانند مانع رسیدن به اهداف شوند. بیزینس کوچ در ابتدا این موانع و مشکلات را تشخیص داده و سپس برای برطرف نمودن آن‌ها، بهترین و مناسب‌ترین راهکار‌ها را توصیه می‌نماید.

وظایف بیزینس کوچ در پشتیبانی کسب و کار

پشتیبانی کسب و کار توسط بیزینس کوچ

در بالا برخی وظایف مهم کوچ کسب و کار را شرح داده‌ایم. اما یکی دیگر از اصلی‌ترین وظایف کوچ که معمولاً کمتر به آن اشاره می‌شود، پشتیبانی از کسب و کار می‌باشد. برخی از افراد تصور می‌کنند که کوچینگ کسب و کار تنها به چند جلسه حضوری خلاصه می‌شود و بعد از اتمام جلسات دیگر هیچ ارتباط خاصی میان صاحبان کسب‌و‌کار و کوچ وجود ندارد. اما به هیچ عنوان اینطور نیست. کوچ‌های کسب و کار معمولاً از مراجع خود انتظار بارخورد دارند. آن‌ها دوست دارند که مراجع بعد از اتمام جلسات، با‌توجه به دانشی که کسب نموده است برنامه‌هایش را اجرایی کند.

حال بعد از اجرا شدن برنامه‌ها، کوچ بازهم مراجع خود را پشتیبانی می‌کند‌. کوچ با این امر سعی می‌کند عملکرد کسب‌و‌کار را مورد برسی قرار دهد تا بتواند نتیجه مطلوبی را رقم بزند. حال شاید برایتان سوال شود که پشتیبانی از کسب و کار شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟ که در پاسخ باید بگوییم اگر بیزینس کوچ انتخاب شده حرفه‌ای باشد، قطعاً تمام بخش‌های کسب‌‌کار را پشتیبانی خواهد کرد.

در درجه اول کوچ بر روی عملکرد مدیران و کلیه کارکنان کسب‌و‌کار مورد نظر نظارت و تمرکز می‌کند‌. سپس در صورتی که مشکلی را شناسایی کند برای رفع آن راه حل‌هایی را ارائه خواهد داد. همچنین کوچ، عملکرد استراتژی‌هایی که قبلاً برای کسب‌و‌کار طراحی نموده بود را نیز مورد برسی قرار می‌دهد و در صورتی که نتیجه مطلوبی نداشته باشند پیشنهاداتی در خصوص آن‌ها به صاحبان کسب‌و‌کار ارائه می‌کند. برای اینکه مفهوم پشتیبانی از کسب و کار را بهتر درک کنید می‌خواهیم به ذکر یک مثال ساده بپردازیم.

مثال:

وقتی شما از یک فروشگاه، کامپیوتر خریداری می‌کنید قطعاً خدمات پس از فروش و پشتیبانی به شما ارائه می‌شود. یعنی بعد از خرید اگر مشکلی برای سیستم شما به وجود بیاید، می‌توانید با رجوع به فروشنده، آن را حل کنید یا حتی از ضمانت محصول استفاده کنید. حتی ممکن است در حین استفاده از کامپیوتر سوالاتی برای شما مطرح شود که در این صورت بازهم فروشنده پاسخگوی شما بوده و مشکلاتتان را رفع می‌کند. حال این موضوع در رابطه بیزینس کوچ و صاحبان کسب‌و‌کار نیز صدق می‌کند. پس از اتمام جلسات کوچینگ شما در صورت نیاز بازهم می‌توانید از کوچ راهنمایی دریافت کنید و وی کاملاً کسب‌وکارتان را پشتیبانی‌ خواهد کرد. این یکی از مهمترین مزایای کمک‌ گرفتن از کوچ ‌کسب و کار به شمار می‌رود.

مهمترین عناصر در رابطه بیزینس کوچ و صاحبان کسب‌و‌کارها

در رابطه کوچ بیزینس و صاحب کسب و ‌کار، کوچ به عنوان خدمات دهنده و صاحب برند به عنوان دریافت کننده خدمات تلقی می‌شود. در این ارتباط می‌بایست برخی عناصر وجود داشته باشند تا بعد از اتمام جلسات بتوان نتیجه مطلوب‌تری را رقم زد. این عناصر را در زیر ذکر نموده‌ایم:

1

مسئولیت‌پذیری

2

اعتماد

3

صداقت

مسئولیت پذیری

در این ارتباط هردو طرف در مقابل یکدیگر مسئولیت‌هایی برعهده دارند‌ کوچ بیزینس وظیفه دارد با سخاوتمندی تمام تجربیات خود را اختیار مراجع قرار دهد. مراجع نیز باید بعد از اتمام جلسات، با‌توجه به راهنمایی‌های کوچ خود در مسیر موفقیت قدم گذاشته و برای دستیابی به آن تلاش نماید.

اعتماد

در رابطه بیزینس کوچ و صاحبان‌کسب‌و‌کار، اعتماد حرف اول را می‌زند. اگر مراجع بتوانند به راحتی به کوچ‌ خود اطمینان کنند، قطعاً خواهد توانست از مشکلات خود راحت‌‌تر صحبت کنند. در نتیجه از دیگر عنصر مهمی که باید در این ارتباط وجود داشته باشد، احترام است.

صداقت

صداقت نیز از دیگر عناصر و ارکان‌های مهمی است که‌ وجود آن در رابطه کوچ صاحبان کسب‌و‌‌کار بسیار حائز اهمیت است. کوچ باید صادقانه نقاط ضعف یک کسب‌و‌کار را برای مراجع خود بیان کند‌. مراجعه کننده نیز می‌بایست در خصوص مشکلاتی که در کسب‌و‌کار وجود دارند، با صداقت صحبت کند، تا بیزینس کوچ بتواند بهتر او را راهنمایی نماید‌. در نتیجه صداقت در این رابطه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد.