تبلیغات کلیکی و دانستنی های آن:

گاهی پیش میاد که افراد نتیجه دلخواه خودشون رو از تبلیغات کلیکی به دست نمی آورند. این امر به این دلیل است که جوانب امر برای انجام این نوع تبلیغات سنجیده نمی شود. برای یک تبلیغات کلیکی و آنلاین نتیجه بخش بهتر است اطلاعات لازم در مورد آن را بدست آوریم.

برای اینکار در ابتدا به طور مختصر با انواع آن آشنا می شویم، تبلیغات کلیکی را میتوان در ۳ دسته کلی جای داد:

انواع تبلیغات کلیکی چیست؟

تصویر1-انواع تبلیغات کلیکی

  • 1.تبلیغات همسان (native ads)

همان تبلیغاتی هستند که با ظاهر و محتوای سایت نشان دهنده تبلیغ به شکلی یکسان رسیده اند و به نوعی تحت قالب سایت به نمایش درمی آیند. این نوع تبلیغات به دلیل یکپارچگی ظاهری با سایت می توانند نرخ CTR تبلیغ را افزایش دهند. تبلیغات همسان بسیار مورد استقبال و توجه هستند چرا که به دلیل همگون بودن ظاهر تبلیغات و ظاهر سایت بازدید کننده مورد آزار و اذیت قرار نمیگیرد و همچنین تمرکز وی مخدوش نمی شود.

  • 2.تبلیغات بنری (banner ads)

تبلیغات بنری که از زمان قدیم هم رایج بوده اند و در گذشته به صورت ماهیانه اجاره و هزینه آن دریافت می‌شد، به مرور زمان پرداخت آن به روش CPC تغییر پیدا کرد. این روش که علاوه بر افزایش آگاهی از برند موجب بالا رفتن ترافیک سایت شما می گردد به صورت تصاویر متحرک یا ایستا با طراحی های گرافیکی جذاب در سایت های پر بازدید ارائه می شوند.

برای طراحی بنر، نیازی نیست که یک طراح حرفه‌ای باشید تنها کافی است از طریق ابزارهای آنلاین مثل Bannersnack یا canva بنرهای ثابت و متحرک بسازید.

از انواع تبلیغات بنری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع تبلیغات بنری چیست؟

تصویر2-انواع تبلیغات بنری

  • 3.تبلیغات پوش نوتیفیکیشن (push notification)

زمانی که در یک سایت خاص در پاسخ به این سوال که «آیا می خواهید از رویدادهای جدید سایت مطلع شوید؟» پاسخ «بله» می دهید وارد سیستم push notification آن سایت می شوید و تنها کافیست که به اینترنت متصل شوید تا از تازه های آن سایت که به صورت یک وب پیام بر روی موبایل یا کامپیوتر شما ارسال می شود، آگاه شوید.

با قیف فروش (Sale funne) بیشتر آشنا شوید

قیف فروش یک مدل است که برای درک بیشتر فرآیند فروش یک محصول طراحی شده است و به ما نشان می‌دهد که چه مراحلی باید طی شود تا یک شخص که تابحال برخوردی با برند ما نداشته است به مشتری تبدیل شود. با استفاده از قیف فروش ما متوجه می شویم که مشتریان بالقوه چگونه مرحله به مرحله دستچین می شوند تا به مشتریان بالفعل تبدیل شوند.

قیف فروش به شکل متداول در دنیا ۴ مرحله دارد:

مراحل قیف فروش در تبلیغات کلیکی(click advertising) چیست؟

تصویر3-مراحل قیف فروش چیست؟

  • 1.آگاهی (awareness)

در این مرحله ما با استفاده از تبلیغات  می خواهیم به مخاطب بگوییم که ما نیز در بازار هستیم!! در این مرحله است که ما خودمان را به مخاطب معرفی می کنیم. در این مرحله هر ۳ حالت تبلیغات native, banner, push notification می توانند بسته به نوع تبلیغ شما کاربردی باشد.

  • 2.علاقه (interest)

 در این مرحله با یادآوری و دادن یک پیشنهاد مناسب می توان شخص را در گرفتن تصمیم کمک کرد که برای آن از روش retargeting استفاده می شود و می توان از تبلیغات بنری و همسان نیز استفاده کرد.

  • 3.تصمیم گیری (decision)

در این مرحله مشتری هنوز درباره خرید از ما تردید دارد پس سعی بر این است تا این تردید را از مشتری احتمالی بگیریم و او را به یک مشتری بالفعل بدل سازیم.

  • 4.عمل(action)

در این مرحله مشتری به جزئی از اکوسیستم تجاری شما تبدیل میشود اما به خاطر داشته باشید که انجام یک خرید از سوی وی به معنای وفادار ماندن وی نیست، پس از خرید وی همواره با او در ارتباط باشید و سیستم پشتیبانی و سرویس دهی مطلوب در اختیار وی قرار دهید تا شخص دچار نارضایتی از سیستم نشود.

 

در این مدل ما با 3 نوع مخاطب روبرو می شویم:

  • 1.Leads

این واژه به معنای سرنخ است و در اینجا ما به افرادی را با این نام می خوانیم که به برند و محصول ما تمایل و رغبت نشان می‌دهند.

  • 2.Prospects

مشتریان احتمالی یا همان مشتریان بالقوه ما، کسانی هستند که شانس انجام خرید آن ها بالاست. Prospect ها کسانی هستند که سعی بر برقراری ارتباط با ما دارند و به طور جدی تری تمایل خود نسبت به ما را ابراز می کنند.

  • 3.Customers

همان مشتریان بالقوه ای هستند که به مشتریان بالفعل تبدیل شده اند. مشتریان ما به دو دسته تبدیل میشوند، که به آن ها مشتریان «تک خریدی» یا «مشتریان تکرار شونده» می گوییم مشتریان تک خریدی همان هایی هستند که فقط یک بار از ما خرید می کنند اما مشتریان تکرار شونده همان هایی هستند که قابلیت تبدیل شدن به مشتریان وفادار را دارند.

نتیجه گیری

در قیف فروش نشان داده شد که چه مراحلی برای تبدیل lead ها به customer ها باید طی شود. بهترین و ایده آل ترین حالتی که ما برای این مدل میتوانیم متصور شویم مدل استوانه است یعنی مدلی که در آن تمام lead ها به customer های ما تبدیل شوند؛ تمام سعی بازاریابان نیز این است که تعداد مشتریانی که از این قیف به سلامت عبور می کنند و تبدیل به مشتری بالفعل می شوند به تعداد ورودی های آن نزدیک تر باشند.

چه روش هایی برای هدف گیری درست مشتریان وجود داره؟

در تبلیغات کلیک هدف این است که مخاطب در مکان و زمان مناسب با تبلیغات مناسب روبرو شود. اگر بخواهید که هدف تبلیغات را به صورت بهینه محدود کنید می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

روش هایی برای هدف گیری درست مشتریان در تبلیغات کلیکی(click advertising)

تصویر4-روش هایی برای هدف گیری درست مشتریان

  • هدف گیری جغرافیایی

زمانی که برند شما تنها امکان سرویس دهی در مکان خاصی را دارد. پس بهتر است تبلیغات آن را فقط برای شهرها و ایالاتی که می توانید در آنجا محصول را ارائه دهید، نمایش دهید. البته امکان فیلتر شهرهای کشور ایران به دلیل تحریم در گوگل وجود ندارد.

  • هدف گیری جمعیت شناختی

شناخت افراد و گروه های مردمی با خصوصیاتی از قبیل سن، سطح درآمد، جنسیت، ملیت و نژاد، باورها و اعتقادات که تاثیر بسیار زیادی در زمینه شناخت مشتریان شما دارند. و این امکان را فراهم می کنند تا بتوانید تبلیغی را به نمایش دربیاورید که تا حد زیادی مطابق با سلیقه شخصی است که با آن تبلیغ مواجه می شود.

  • هدفگیری بر اساس علایق مخاطبان

زمینه های و فعالیت هایی علاقه مند بازار هدف چه چیزهایی است؟ پرسیدن این سوال قبل از سپردن تبلیغات به یک سایت به شما کمک می کند تا بتوانید سایت یا صفحاتی که می خواهید تبلیغاتتان را در آن انجام دهید را با دقت بیشتری انتخاب کنید.

  • هدفگیری براساس زمان نمایش

بازار هدف شما بیشتر در چه زمانی از شبانه در چه زمانی از شبانه روز امکان رویارویی با تبلیغ ما را دارند؟ طبیعتا اگر افراد شاغل مخاطبین شما باشند شب ها بین ساعات 7 تا 9 زمانن مناسبی است، در صورتی که اگر هدف بانوان خانه دار هستند صبح ها زمان بهتری برای انجام تبلیغ است. پس توجه به زمان بندی نکته ایست که می تواند بر بازدید تبلیغات توسط جامعه هدف تاثیرگذار باشد. 

  • هدفگیری بر اساس دستگاه نمایش دهنده تبلیغ

تبلیغات را می توان براساس دستگاهی که تبلیغ را نمایش می دهد نیز فیلتر کرد و فقط بر روی دستگاهی خاص مانند موبایل، کامپیوتر، تبلت آن را نمایش داد. برای مثال اگر تبلیغ شما برای نصب یک اپلیکیشن موبایل است پس بهتر است فقط بر روی موبایل نشان داده شود.

 

اهداف تبلیغات آنلاین و کلیکی چیه؟

از اهدافی که برای تبلیغات خود در نظر گرفته اید غافل نشوید. قطعا تبلیغات کلیکی نیز مانند دیگر انواع تبلیغات با هدف خاصی انجام می شود. از جمله اهدافی که همواره باید حواسمان به آن باشد موارد زیر می‌باشند.

  • افزایش ترافیک سایت و بهبود رتبه الکسا

افزایش ترافیک به این معنا می باشد که میزان بازدید از اطلاعات شما به چه میزان افزایش یافته است.
مفهوم ترافیک به دو دسته تقسیم می شود:

  1. ترافیک بی هدف که حاصل بازدید مخاطبانی است که محتوا و اطلاعات سایت شما را دیده اند اما محتوای سایت شما برای ایشان ارزش خاصی ندارد. آنها از طریق تبلیغات شما در سایت های دیگر یا از طریق تبلیغات کلیکی به دلیل کنجکاوی یا حتی اشتباهی وارد سایت شما شده اند و پس از چند لحظه یا دقیقه سایت شما را ترک می کنند.
  2. ترافیک هدفمند را بازدیدکنندگانی ایجاد می کنند که از طریق سرچ در موتورهای جستجو و بنرهای تبلیغاتی (برای محصولات و یا اطلاعاتی که به دنبال آن بوده اند) وارد سایت می شوند.
    رتبه الکسا نیز رتبه وب سایت شما را با محاسبه افرادی که سایت شما را بازدید کرده اند و همچنین میانگین تعداد صفحاتی که هر بازدید کننده در سایت بازدید کرده است را اعلام می کند.
  • آگاهی از برند مخاطب را افزایش دهیم

آگاهی از برند را در دو دسته می توان طبقه بندی کرد:

  1. ماندگاری برندمخاطب تا چه اندازه برند شما را به خاطر می آورد یعنی اگر یک دسته خاص کالایی به او نشان داده شود توانایی تشخیص و شناسایی برند شما را خواهد داشت یا خیر؟
  2. تداعی سریع برند

سطح بالاتر آگاهی از برند بیانگر این مفهوم است که مخاطب چقدر سریع شما را به یاد می آورد؟ هدف تبلیغات کلیکی این است که نه تنها کاری کنیم که مخاطب بتواند مارا شناسایی کند بلکه بتواند این شناسایی را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهد.

  • لیدهای بیشتری بدست آوریم

لیدها یا سرنخ ها می توانند مشتریان بالقوه و بعدها مشتریان بالفعل ما باشند و به راحتی بتوان با آن ها معامله ای انجام داد. هدف ما این است که افراد با شناسایی برند، رغبت و تمایل بیشتری نسبت به برند ما نشان دهند. این افراد حتی اگر به مشتریان ما تبدیل نشوند هم باز حس خوبی نسبت به برند ما خواهند داشت.

  • تعداد نصب اپلیکیشن را زیاد کنیم

زمانی که تبلیغات برای یک اپلیکیشن انجام می شود ما انتظار داریم که تعداد نفرات بیشتری پس از انجام تبلیغات اپلیکیشن را نصب کنند. پس میزان موفقیت ما با بالا بودن تعداد نصب اپلیکیشن سنجیده می شود.

  • فروش را بیشتر کنیم

هدف غایی تمامی تبلیغات فروش است ایجاد آگاهی از برند، بهبود رتبه الکسا و بیشتر کردن ترافیک سایت، افزایش تعداد نصب یک اپلیکشن همه در راستای فروش یک محصول، خدمت، و یا یک ایده به مشتریان است. پس نهایتا می توان اینطور نتیجه گیری کرد که اگر تبلیغات کلیکی ما منجر به فروش بیشتر شود کمپین تبلیغاتی ما به درستی عمل کرده است.

داشتن آگاهی نسبت به مفاهیم بالا موجب می شود تا با دید بازتری دست به تبلیغات کلیکی(click advertising) بزنیم و با هزینه به جا برای تبلیغات از ضرر های هنگفت و گزاف جلوگیری به عمل آوریم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *