مدیریت ریسک چیست

مدیریت ریسک را بیاموزید!

هر پروژه ای که شما در طول عمر خود آن را شروع می کنید و به پایان می رسانید دارای فرصت ها و ریسک های خاص خودش است. ریسک ها در واقع همان عواملی هستند که ایجاد خطر سازی می کنند و می توانند در اجرای یک پروژه برای شما اختلال ایجاد کنند و باعث شکست آن شوند. در واقع شما برای اینکه بتوانید این خطرات ناشی از این پروژه ها را کاهش دهید باید مدیریت ریسک را بیاموزید. در این بخش با ما همراه شوید تا با مدیریت ریسک به طور کامل آشنا شوید.

مدیریت ریسک به چه معناست؟

در واقع به فرایندی گفته می شود که برای شناسایی، تحلیل و همچنین پاسخ به عوامل خطرساز مورد استفاده قرار می گیرد. این ریسک ها ممکن است که در طول یک پروژه چندین بار تکرار شوند و اگر به درستی کنترل و مدیریت نشوند به طور حتم شما را دچار مشکل خواهند کرد.
آنچه که باید بدانید این است که در واقع مدیریت ریسک دارای سیستم ها متفاوتی است که شماهم بهتر است آنها را بشناسید.  سیستم هایی که در این زمینه وجود دارد علاوه بر اینکه در شناسایی ریسک ها و همچنین تعیین کیفیت آنها به شما کمک می کنند، تاثیرات بسزایی هم روی پروژه خواهند داشت که در نهایت به سطح تاب آوری پروژه شما بستگی دارد.

اگر شما بتوانید مدیریت ریسک را به صورت منظم انجام دهید می توانید برای هر مشکل احتمالی یک راه حل پیدا کنید و به راحتی از فرایندهای دیگر مانند سازمان دهی، برنامه ریزی، بودجه و همچنین کنترل استفاده کنید تا ریسک های مربوط به پروژه خود را کاهش دهید. دقت داشته باشید که مدیری که در این زمینه به صورت پیشگام فعالیت کند، می تواند تا حد بسیار زیادی از وقوع حوادث غیرمنتظره جلوگیری کند و عمر پروژه را افزایش دهد.

مدیریت ریسک و فرآیندهای مستمر

آنچه که باید به آن دقت کنید این است که risk management یک فرآیند قابل اتمام نیست. ممکن است که شما در تمام طول پروژه خود با چالش هایی رو به رو شوید که مجبور به حل آن ها باشید. به طور مثال اگر شما پروژه ای دارید که سه ماهه است، باید ارزیابی های مربوط به ریسک را حداقل در پایان ماه اول و دوم انجام دهید.

پس از آنکه تیم مدیریت ریسک شما، خطرات و ریسک های احتمالی را شناسایی کرده اند شما میتوانید کار خود را در این زمینه انجام دهید. هم اکنون در بین تمامی ریسک هایی که وجود دارد کار شما این است که براساس تجربیات گذشته، ریسک هایی که احتمال رخ دادن آن ها بیشتر است را شناسایی کنید و براساس آموخته های گذشته خود با آنها برخورد کنید.

معمولا اینطور گفته می شود که زمانی که شما یک پروژه را آغاز می کنید با ریسک های بسیاری رو به رو خواهید شد که از همان ابتدای کار باید آن ها را بررسی کنید تا حل شوند. در واقع شما در این زمینه باید پا به پای پروژه خود پیش بروید. نکته ی مهمی که در این بخش وجود دارد این است که به طور کلی فرصت ها و همچنین ریسک هایی که در پروژه شما وجود دارند در سطح نسبتا بالایی خواهند ماند و همین هم ممکن است که برای شما مشکل ساز شود.

برنامه‌هایی که برای مدیریت ریسک وجود دارد!

می توان گفت که برنامه های بسیاری برای مدیریت ریسک وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد مشکلات احتمالی را در این زمینه بررسی کنید. شما درست در لحظه ی وقوع ریسک باید چاره ای برای آن پیدا کنید.
هدفی که تیم پروژه برای دستیابی به آن تلاش می کنند در واقع این است که بتوانند با موانع و محدودیت هایی که وجود دارد مقابله کنند. برنامه اضطراری هم در این زمینه به تیم شما این اطمینان را خواهد داد که اگر در مسیری که می خواهند پیش بروند می توانند به سرعت یک راه حل را برای مشکل خود پیدا کنند و به کار خود ادامه دهند.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا باید مدیریت ریسک انجام شود؟ در این حال باید بدانید که مدیریت ریسک در واقع به شناسایی ریسک های احتمالی کمک خواهد کرد و اگر ریسکی هم وجود داشته باشد توسط مدیریت ریسک تعدیل می شود پس می توان گفت که برای گسترش کسب و کار ضروری است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *